למי באמת מתאימות השקעות אלטרנטיביות

למי באמת מתאימות השקעות אלטרנטיביות הגיוון בעולם ההשקעות עשוי להיות מסחרר חושים, אז כדאי לעשות סדר בדברים. לצד מגוון השקעות מסורתיות, שלא תמיד מוכיחות רלוונטיות לתנאי השוק הנוכחיים, צומחות עוד ועוד השקעות אלטרנטיביות. חברת מגדלור מסבירה למי באמת מתאימות השקעות אלטרנטיביות. לפני ביצוע השקעה, מומלץ תמיד לבצע שיעורי בית ולזהות מיהו הגוף שמאחורי התהליך ואילו ביטחונות קיימים. 

השקעות אלטרנטיביות לשיפור תשואה 

נתחיל מהסוף - השקעות אלטרנטיביות יכולות אך לא חייבות להיות כאלה שמאחוריהן ספקולציה או סיכון. הדבר הראשון שמניע אנשים לחפש השקעה אלטרנטיבית הינו התובנה שהתשואות שמציעים הבנקים נמוכות עד אפסיות. פיקדונות בנקאים ואפילו תוכניות חיסכון עשויות לפעמים שלא להניב רווחים אלא אפילו לשחוק את החיסכון (במונחים ריאליים). רק לאחר שמבינים כי ההשקעה יכולה להשיג תשואת יתר, הגיע הזמן לבדוק את רמת הסיכון או הוודאות. 

בין ספקולציה להשקעה סולידית 

בהשקעות, אין ארוחות חינם, כלומר, בכל השקעה שהיא יש צד אחד של רווח (תשואה) וצד שני של סיכון. השקעה אלטרנטיבית, במובן הטוב של המילה, איננה ספקולציה כפי שניתן לראות לעיתים במוצרים פיננסיים מורכבים, בורסות, השקעות באופציות או בחוזים עתידיים (במיוחד לחסרי ניסיון בתחום). השקעה אלטרנטיבית מהסוג הנכון תתאים לכל מי שמחפש פתרון סולידי, אך מבין כי על מנת שהכסף יעבוד עבורנו, צריכים להתמודד עם אי וודאות מסוימת. אם הגוף המציע את ההשקעות או מלווה אותן מבצע בדיקות נאותות ונוקט בכללי גילוי נאות, הרי שהמשקיע ידע בדיוק או לפחות ברמת סבירות גבוהה מאוד, מהי התשואה הצפויה ועד כמה האפיק הינו סולידי (כלומר בטוח).

כמה צריכים להשקיע 

בין ההשקעות הנחשבות לאלטרנטיביות ניתן להצביע למשל על השקעות נדל"ן, ליווי פרויקטים בנדל"ן, הלוואות חברתיות והלוואות לעסקים (עם גוף מלווה), קרנות מימון, קרנות ריט ועוד. החשוב הוא שלא כל השקעה נועדה אך ורק לבעלי ההון או ה"כרישים" הגדולים. חלק ניכר מאותן השקעות אלטרנטיביות מתאים גם לציבור הרחב, בני מעמד הביניים, זוגות צעירים, פנסיונרים ואחרים. וודאו כי לפני כניסה להשקעה, כל הפרטים החשובים מוסברים לכם, לרבות המח"מ (משך החיים של ההשקעה).